icoon van app installeren

    U bevindt zich hier: Home > icoon maken

Icoon van ‘Ziekten en Plagen’ app installeren

Je kan deze app steeds gemakkelijk openen op je smartphone, tablet of computer na installatie van het icoon op het startscherm. Let erop dat je dit doet op het beginscherm van de app en niet op deze pagina. Het icoon installeren doe je als volgt:

1. Op je Android smartphone of tablet
Google Chrome of Samsung Internet browser of Firefox
Surf in je Google Chrome browser naar www.ziektenenplagen.be. Klik naast de adresbalk op de knop met de 3 puntjes en kies ‘Toevoegen aan startscherm’. Bevestig je keuze in het volgende scherm en het icoon van de app verschijnt op je startscherm.
Surf je met de Samsung Browser, klik dan op het hamburgermenu rechts onderaan, en kies het grote plusteken om de pagina toe te voegen. Kies vervolgens de optie om het toe te voegen aan je startscherm. Je kan in het volgende scherm nog de naam wijzigen ook.


Met Firefox kan je gewoon op de drie puntjes naast de adresbalk tikken, en kies vervolgens voor 'Toevoegen aan startscherm'.
2. Op je iPhone of iPad
Surf in je Safari browser naar www.ziektenenplagen.be. Klik naast de adresbalk op het icoontje om te delen en kies ‘Zet in beginscherm’. Bevestig je keuze in het volgende scherm en het icoon van de app verschijnt op je startscherm.


3. Op je Windows computer
Google Chrome of Microsoft Edge
Surf in Google Chrome naar www.ziektenenplagen.be. Klik naast de adresbalk op de drie streepjes en kies ‘Meer hulpprogramma’s’ en ‘Snelle link maken…’. Het icoon van de app vind je nu terug op je bureaublad. Je kan het zelf een andere naam geven.
Of doe hetzelfde in Microsoft Edge, en in dezelfde menu-optie zal je hier opties zien staan om de app vast te maken aan je taakbalk of startmenu.
4. Andere browser of Mac?
Je kan in alle browsers ook gewoon in de adresbalk klikken om het adres te selecteren, en dan kan je dit gewoon naar je bureaublad slepen net zoals je tekst zou verslepen in een tekstverwerker. In Safari op Mac kan je ook het icoontje dat voor het adres staat naar je bureaublad of het dock slepen.

De installatie is toestel- en browserafhankelijk. Indien je op basis van het bovenstaande het icoon niet kan installeren, raadpleeg dan je handleiding.

Over het Waarnemings- & Waarschuwingssysteem | Over deze app en gebruiksvoorwaarden
© Viaverda | Privacyverklaring en cookiebeleid - Alle rechten voorbehouden